Dakbedekking

Elke dakbedekking is ter bescherming tegen allerlei weertypes van welk gebouw dan ook en het bepaalt tevens het uitzicht erop.

PVC dak: Een PVC dak is licht in gewicht, sterk, onderhoudsvriendelijk, makkelijk te bewerken, uiteraard waterdicht, relatief goedkoop, heeft een moderne uitstraling, wortelbestendig, de ultraviolette straling van het zonlicht wordt teruggekaatst waardoor het wooncomfort word vergroot. Het materiaal kan worden gerecycled wat ons milieu ten goede komt en is brandveilig omdat het niet wordt gebrand, maar gelijmd of geföhnd.

EPDM dak: Een EPDM dak gaat gemiddeld 40 á 50 jaar mee. Het is zeer elastisch, waardoor het niet scheurt. Onderhoud is niet nodig en een eventuele beschadiging is meestal gemakkelijk met een zelfklevende folie te herstellen. Stabiel dak, dus je kunt er op blijven lopen. Over bijna alle soorten dakbedekking aan te brengen en een zeer geschikte ondergrond voor groendaken.

Bitumineus dak: Een bitumineus dak kan heel goed tegen vocht en is betrekkelijk goedkoop. In ieder geval is het bijvoorbeeld voordeliger dan een EPDM dak. Omdat bitumen voor een groot deel uit gerecycled materiaal bestaat, is het duurzaam materiaal en goed te combineren met isolatie. Zo’n dak is vlot te herstellen of te vervangen.

Kunststof dak: Kunststof dakbedekking kan op platte en ook op hellende daken worden toegepast. Het is goed voor het milieu (meestal goed te recyclen). Het is relatief dun en daarom ook licht in gewicht, waardoor een lichtere onderconstructie in veel gevallen voldoende is. Er is ruime keuze uit vele soorten kunststof dakbedekking.

Contact

  • Kroon Dak- en Zinkwerk
  • De Vlasman 7
  • 6669 ND Dodewaard
  • KvK 73336025
  • BTW NL8594.68.653.B01