Dakisolatie

Door het dak te isoleren gaat er minder warmte verloren, waardoor de stookkosten minder worden. Gemaakte kosten worden dan ook betrekkelijk snel terugverdiend. Dakisolatie vergroot het wooncomfort omdat het geluidswerend is en minder tocht geeft.

Plat dak isolatie: Isolatie van het platte dak kan van buitenaf met verschillende materialen gebeuren. Veelal gebruikt men PIR, want dat is drukvast, heeft een hoge isolatiewaarde en je kunt er goed op lopen. PIR moet onder de dakbedekking worden aangebracht. Is de bestaande dakbedekking nog niet aan vervanging toe, dan adviseren we om XPS-platen te gebruiken, waardoor een warm-dak-constructie ontstaat. Een plat dak kan ook van binnenuit worden geïsoleerd. Dan wordt meestal steenwol of glaswol gebruikt. Er moet dan wel rekening worden gehouden met vocht. Vocht kan worden voorkomen door een folie te gebruiken.

Hellend dak isolatie: Isolatie van het hellende dak wordt meestal van binnenuit gedaan, via de zolder. Ook hier gebruikt meestal PIR en steenwol of glaswol. De aangebrachte isolatie wordt afgewerkt met gipsplaten. Maatwerk-oplossingen (PIR met gips, OSB of Fermacell) zijn ook mogelijk. Voor u minder werk en de afwerking is fraaier. Een hellende dak kan ook van buitenaf geïsoleerd worden met PIR renovatieplaten. Omdat deze platen voorzien zijn van drie tengels zijn ze eenvoudig aan te brengen op een bestaand dakbeschot. Is de dakhelling kleiner dan 25°, dan moet er eerst een waterkerende damp-open folie worden geplaatst. Vanwege de kleinere dakhelling kan namelijk het water moeilijker weg .

Bouwbesluit: Er is een bouwbesluit waarmee rekening moet worden gehouden. Dit bouwbesluit geeft aan welke RC-waarde voor uw dak is vereist. Bij na-isolatie is voor de gehele constructie (incl. bevestiging, tin, vloeistof, etc.) een RC-waarde van minstens 1,3 geboden. Verandering van de gehele constructie wordt gezien als nieuwbouw en dan moet de RC-waarde minstens 6 zijn. De RC-waarde geeft aan hoe groot het isolerend vermogen is van de complete constructie. Dus van het dak, het materiaal en alle bijbehorende zaken.

Contact

  • Kroon Dak- en Zinkwerk
  • De Vlasman 7
  • 6669 ND Dodewaard
  • KvK 73336025
  • BTW NL8594.68.653.B01